Er der revner i dit murværk? Er pudsen på ydervæggene begyndt at skalle af? Skal du have lagt fliser indenfor? En murer kan hjælpe dig med alle disse opgaver og meget mere.

 

Hvad kan en murer hjælpe med?

En murer har specialiseret sig i opgaver, hvor han arbejder med mursten og fliser og relaterede opgaver.  Det kan være alt lige fra at pudse en sokkel til at bygge et helt hus, hvor både inder- og ydervægge er fuldmuret. Mange af murerens opgaver foregår udendørs som fx når der skal opføres et helt nyt hus eller lægges tag.

Men der er også mange indendørs opgaver, som en murer varetager. Det er fx lægning af fliser i entre, køkken og bad. I badeværelset kan mureren også sørge for vådrumssikring, inden  han sætter fliser op på væggene. Vil du have renoveret dit badeværelse, skal du typisk også have fat i en murer, som kan fjerne de gamle fliser og sætte nye op. VVS-installationerne overlader han dog til en autoriseret VVS-installatør, så hvis dit badeværelse skal totalrenoveres, skal du typisk have besøg af flere forskellige fagfolk.

Er der sket skader på dit murværk, kan en murer også reparere dem. Det kan være, at fugerne trænger til at blive skiftet ud, at pudsen er begyndt at skalle af, eller der er kommet sætningsskader.

 

Hvad koster en murer?

Det er lidt forskelligt, hvordan en murer vælger at udregne sin pris. Skal du have muret et hus, kan en murer fx vælge at give en fast timepris eller en pris pr. sten.

Du kan også vælge at bede om et fast tilbud, hvis du gerne vil kende prisen, inden du laver en aftale med mureren. På den måde slipper du for ubehagelige overraskelser. Du skal til gengæld også forvente, at mureren sætter sin pris, så han ikke risikere at sætte penge til, hvis opgaven viser sig at tage længere tid en først antaget.

Vil du gerne spare penge på en mureropgave, kan du også vælge at se lidt på priserne på de sten eller fliser, der skal anvendes til opgaven. Der kan nemlig være rigtig stor forskel på priserne. Standard mursten, som der bliver produceret rigtig mange af, er fx billigere end mere specielle mursten, som der ikke bliver fremstillet så mange af.