Skal min kloak renoveres?

Skal min kloak renoveres?

Det kan være svært at vide, om det er nødvendigt at renovere husets kloak, når man ikke er uddannet kloakmester. Alligevel kan der være mange tegn på, at der er noget galt med kloakken, så det er nødvendigt at tilkalde en fagmand. 

Lugter det fx af kloak i dit hjem, er jorden over kloakken i din have begyndt at synke sammen, eller stopper afløbet ofte til, bør du få din kloak inspiceret af en autoriseret kloakmester. Ikke nok med, at problemer med kloakken ofte opstår på de mest ubelejlige tidspunkter – de kan også udgøre en sundhedsrisiko og i værste fald udvikle sig til en vandskade, som ødelægger dit hus.

Når du har tilkaldt en autoriseret kloakmester, vil første skridt ofte være at udføre en tv-inspektion af din kloak. Man fører simpelthen et lille kamera ind i kloakrørene for at filme dem indvendigt, så kloakmesteren kan vurdere, hvordan det står til med din kloak. Når kloakmesteren har fundet årsagen til dine kloakproblemer, kan han gå i gang med at udbedre dem.

I nogle tilfælde kan man reparere kloakken med en punktrenovering. hvor man lukker mindre huller med et holdbart materiale. I andre tilfælde kan det være relevant at renovere hele kloakken

Der er heldigvis udviklet effektive og billige metoder, så det ikke altid er nødvendigt at grave hele kloakken op for at skifte rørene. I stedet kan man foretage en såkaldt strømpeforing, hvor man renoverer kloakken indefra ved at føre en lang strømpe af glasfiber ind i kloakken og puste den op, så den lægger sig på indersiden af kloakrørene og dermed tætner dem.

En strømpeforing kan holde et sted mellem 50 og 100 år, så det er en særdeles slidstærk og udbredt metode til at renovere en kloak. Samtidig er det meget billigere end en traditionel kloakrenovering, hvor kloakmesteren bruger lang tid på at grave kloakken op og måske også skal hugge dit gulv op for at komme til kloakken inde i dit hus. Du kan praktisk talt ikke se, at kloakmesteren har været i gang, hvis han laver en strømpeforing. Med andre ord kan du få løst dine kloakproblemer hurtigt og effektivt, så der er ingen grund til at trække det i langdrag, hvis du ofte oplever, at din kloak stopper til.