Udendørs malerarbejde

Beskyt dit træværk med maling

Udendørs træværk lever et hårdt liv – især hvis det er ubehandlet. Hver dag er det udsat for vejrets luner. Solens UV-stråler nedbryder træet langsomt men sikkert. Regn og fugt trænger ind i træet, som kan blive angrebet af råd og svamp, der nedbryder det. Vind kan udtørre træet, så der opstår revner, hvor regnen kan trænge ind.

Som du nok kan regne ud, er det en god idé at beskytte dit udendørs træværk mod vejret. Det kan du gøre ved at male eller oliere det. Er dit træværk meget udsat, kan det være nødvendigt at behandle det hver anden år. Sommerhuse tæt på Vesterhavet vil fx være udsat for både salt og sand, som sliber malingen af træværket på vindomsuste dage.

Har du ikke selv tid eller energi til at holde dit træværk ved lige, kan en maler klare arbejdet for dig. Udgiften til malerarbejdet kan være ingenting i forhold til, hvis dit træværk bliver dårligt, så en fugtskade får lov til at udvikle sig i din bolig.

Vil du gerne finde en billig maler til at male for dig, kan du prøve at indhente 2-3 tilbud hos nogle af de lokale malere. Det giver dig mulighed for at sammenligne priser, for der kan sagtens være store forskelle i prisen fra den ene maler til den anden.